Geschil om waterlek sleept zo lang aan dat dakloze in werf is gaan wonen

© BRUZZ
| Al twee jaar is een verzakking van het trottoir in de Bondgenotenstraat in Vorst niet gedicht. Inmiddels heeft iemand de werf tot woning gemaakt.

Wie is verantwoordelijk voor de schade aan de leiding, de eigenaar van de klimplant die de leiding heeft beschadigd, of Vivaqua? Volgens Vivaqua is het de bewoner van het huis in de Bondgenontenstraat in Vorst. Maar die bewoner weigert voorlopig de reparatie te betalen. Een dakloze persoon zocht intussen zijn onderkomen in de met hekken ommuurde werf.

Watermaatschappij Vivaqua is sinds 2020, toen het waterlek ontstond, verschillende keren ter plaatse gegaan. Door het waterlek onstond er een verzakking in het voetpad. Ook in 2014 werd Vivaqua al eens opgeroepen voor een gelijkaardig probleem.

Inspecteurs van Vivaqua concludeerden dat een bewoner van de Bondgenotenstraat verantwoordelijk was voor de schade. Mogelijk is die ontstaan door de verstrengeling van de klimplanten met de waterleiding. De schade situeert zich bovendien in het gedeelte van de leidingen waar de eigenaar verantwoordelijk voor is.

"De eigenaar moet het defect repareren en dan kan de stoep gerepareerd worden," klinkt het dan ook bij Vivaqua. Maar de persoon in kwestie lijkt voorlopig geen aanstalten te nemen om het probleem op te lossen. Het gat is ondertussen nog groter geworden nadat de klimplant is verwijderd.

De gemeente Vorst heeft hekken rond het gat geplaatst in afwachting van een oplossing. In de paar vierkante meter afgezet trottoir heeft een dakloze persoon zijn of haar matras uitgelegd.

"De expertiseverslagen zijn verstuurd naar de gemeente en de betreffende bewoner. De gemeente zou het repareren van het technisch defect bij de eigenaar kunnen voorschieten. Zo kan het gat in het trottoir gedicht worden," stelt Vivaqua voor. Schepen van Openbare Werken in Vorst, Françoise Pères (PS) is voorlopig niet bereikbaar om een reactie te geven op dat voorstel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?