Getuige: 'Man met bommengordel liep richting sporen'

"Rond 20.30 uur is een dertiger, met een bommengordel aan, richting de sporen gelopen in Brussel-Centraal, nadat een trolley op een tiental meter van de man tot ontploffing was gekomen." Dat zegt getuige Nicolas Van Herrewegen, die op het moment van het incident nabij de trappenhal was in Brussel-Centraal.

"Ik was aan het werken nabij de trappenhal. Er passeerde een man van 30 à 35 jaar, die iets in het Arabisch riep," verklaarde Van Herrewegen aan onze BRUZZ-redacteur ter plaatse. "Dan ontplofte er op een tiental meter van de man een trolley."

"Hij droeg een wit hemd en een jeans. Hij had ook een bommengordel aan. Na het onploffen van de trolley is hij met de bommengordel aan richting de sporen gelopen." 

Volgens Van Herreweghen zou de dader ook "Allahu Akhbar" geroepen hebben voor hij werd uitgeschakeld door de militairen ter plaatse, maar dat is nog niet bevestigd. De man zou de interventie wel overleefd hebben.

Terreurdaad in Brussel-Centraal

In het station Brussel-Centraal vond dinsdagavond een ontploffing plaats toen een man een koffer liet ontploffen op een tussenverdieping tussen de inkomhal en de perrons 3 en 4. Militairen in de buurt wisten de man uit te schakelen. Het parket spreekt van een terreurdaad.  
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?