Geuzemuseum trekt record aantal bezoekers

Het Brussels Museum van de Geuze, verbonden aan Brouwerij Cantillon, lokte vorig jaar 45.000 bezoekers. Dat is een record, en 1.500 meer dan in 2013.

Vooral Amerikanen, Fransen en Italianen bezochten de brouwerij. De toename van het aantal bezoekers uit Italië is opmerkelijk. De toeristen komen vooral voor de authenticiteit én de gezelligheid van Cantillon.

Belgen staan pas op de zesde plaats wat bezoekersaantal betreft.

Cantillon veroverde een maand geleden nog een plaats op de lijst van beste bierbestemmingen ter wereld van de website RateBeer, een van de grootste bierwebsites ter wereld. De site is in België vooral bekend omdat ze het trappistenbier van Westvleteren al enkele keren verkoos als beste bier ter wereld.

In een minder toeristische buurt stelt het Brussels Museum van de Geuze een levend erfgoed voor, in zijn technische, economische en historische context. Van oktober tot eind maart kan men in deze actieve brouwerij Cantillon in levende lijve de verschillende fasen van het brouwen van geuze en lambic meemaken.

Aan de bezoekers worden de verschillende stadia uitgelegd aan de hand van de opeenvolgende ruimtes: de brouwerszaal, de zaal met de gistkuipen, de graanzolders, de koelbakken, de opslagplaats voor de houten vaten, de werkplaats voor het op fles trekken en natuurlijk de kelder voor het bewaren van de flessen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?