Gevangenen in Vorst bibberen bij tien graden

In de gevangenis van Vorst is het momenteel rillen van de kou. Door een defect aan de verwarmingsketels is het er sinds vrijdag niet warmer dan 8 tot 10 graden. De gedetineerden zijn woedend. Het personeel deelt dekens uit aan de gevangenen.

Vrijdag begaven de drie verwarmingsketels van de gevangenis van Vorst het, zo meldt de Franstalige radiozender Bel RTL. Daardoor zit de hele gevangenis, zowel de gangen als de cellen, zonder verwarming en is het er niet warmer dan 10 graden.

Volgens de socialistische vakbond zijn de gedetineerden woedend. Ze beslisten al om niet langer te werken en er zouden hardere acties komen als er niet snel een oplossing komt. De sfeer in de gevangenis zou explosief zijn.

Eén van de ketels zou vanmorgen al hersteld zijn, waardoor het in een beperkt aantal ruimten en cellen weer warm is. De andere ketels worden echter pas morgen hersteld. De bewakers vrezen bovendien dat de herstellingen wel eens duur zouden kunnen uitvallen en lang zouden kunnen duren, omdat het materiaal verouderd is en slecht onderhouden werd. Ondertussen worden er dekens uitgedeeld aan de gedetineerden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?