Gewapende overvaller geeft 110 euro terug aan Oudergemse wijnhandelaar

d2bb35c6-20230116overvalwijnhandelaaroudergem.jpg
© Le Cellier de Vinalgros
© Le Cellier de Vinalgros

Een wijnhandelaar in Oudergem is donderdag het slachtoffer geworden van een gewapende overval. De handelaar gaf de overvaller 110 euro en zei dat hij niets meer kon geven door de opeenvolging van crisissen, waarop de overvaller het gestolen geld terug gaf. "Ik had bijna het gevoel dat hij medelijden had met ons."

"Vandaag werden we overvallen, maar we zijn allemaal in orde", schrijft de uitbater van de wijnhandel Le Cellier de Vinalgros in Oudergem. "De overvaller vroeg ons om geld. We hadden maar 110 euro om hem te geven, maar hij stond erop, terwijl hij ons bedreigde met zijn pistool, om hem meer te geven in de overtuiging dat er meer geld was."

Daarop legde de uitbater uit dat dat niet het geval was. "We legden hem uit dat de situatie van de kleine winkeliers zeer kritiek is, en dat we na al onze lasten, salarissen, belastingen en andere uitgaven te hebben betaald, niets meer over hebben. We legden hem ook uit dat er geen contant geld meer in omloop was. Door de opeenvolgende crisis hebben we minder klanten. De weinige klanten die we hebben, betalen met de kaart."

Daarna besloot de overvaller om het geld terug te geven. "Ik had bijna het gevoel dat hij medelijden had met ons en de trieste realiteit waarin we ons nu bevinden", aldus de uitbater.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?