Geweld tegen Brusselse brandweer in stijgende lijn

© MV / BRUZZ
| Deze brandweerwagen werd bekogeld.

Het aantal gerapporteerde agressies tegen de Brusselse brandweer is in stijgende lijn. Waren er in 2014 nog maar 4 feiten bekend, dan zijn dat er in 2019 al 32. Het gaat dan om zowel fysieke als verbale agressie. “Men onderzoekt momenteel de inzet van camera’s”, zegt bevoegd staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels).

Het gaat voor alle duidelijkheid om alle soorten agressie, waaronder beledigingen, bedreigingen, seksuele toespelingen én fysiek geweld. Voor die verzameling is er een duidelijke stijging te merken van het aantal gerapporteerde feiten.

In 2014 waren er 4, in 2015 al 11, waarna het in 2016 terugviel tot 5. In 2017 werden dan weer 21 feiten gerapporteerd, het jaar erop 31 en in 2019, tot midden oktober, al 32.

“De Brusselse brandweer onderneemt hier actie tegen”, verklaart Smet in de Commissie Binnenlandse Zaken van het Brussels parlement. Het gaat dan om bijstand van de politie, een interne procedure voor individuele bescherming en een gesystematiseerd neerleggen van klachten.

“Momenteel wordt er ook een studie uitgevoerd naar het inzetten camera’s”, voegt Smet nog toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?