permafungi

Gewest geeft half miljoen aan 14 projecten sociale economie

© Belga
05/10/2016

Brussels minister van Economie en Tewerkstelling Didier Gosuin (DÉFI) heeft dinsdag de 14 projecten bekend gemaakt die kunnen putten uit de subsidie-enveloppe die hij heeft vrijgemaakt voor de sociale economie. Het gaat om projecten van ondernemingen die het sociale oogmerk laten primeren en een democratische en participatieve manier van bestuur hanteren.

Er is gekozen voor drie soorten projecten. Ten eerste kiest de minister voor innovatieve projecten van organisaties waarvan de economische activiteit van goederen of diensten zorgt voor de creatie van nieuwe jobs. Ten tweede steunt de enveloppe projecten waarbij goederen, diensten, ruimte of materiaal gedeeld worden. Ten slotte subsidieert Gosuin projecten ter ondersteuning en begeleiding van sociale ondernemingen.

Enkele uiteenlopende voorbeelden: een webapplicatie voor een toekomstige coöperatieve supermarkt die de relaties met tientallen coöperatieleden moet beheren (bees.coop), het ondersteunen van de groei van start-ups actief op het vlak van stedelijke mobiliteit (Velofabrik) of het culturele aanbod (Kilti), en een project rond innoverende witloofteelt (Permafungi).

velofabrik

Een fiets van Velofabrik, 'Handmade in Brussels', nog een project gesteund door de subsidie-enveloppe. (© Velofabrik)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni