Gewest voert solidariteitsbijdrage voor drinkwater in

Het Brussels Gewest voert op 1 januari een solidariteitsbijdrage voor drinkwater in. Het Gewest toont zich daarmee solidair met landen in het Zuiden, waar drinkwater op vele plekken ontbreekt.

De Commissie Leefmilieu van het Brusselse parlement keurde het voorstel van ordonnantie van de groene fractie unaniem goed.  

De Brusselse intercommunale voor waterdistributie en -sanering, Hydrobru, zal per gefactureerde kubieke meter een solidariteitsbijdrage van 0,005 cent opzij zetten. Een selectiecomité zal de internationale projecten die gefinancierd  worden met deze bijdrage selecteren. Het begeleidingscomité zorgt voor de controle op de uitvoering ervan. De bijdrage zal volgens een persbericht niet worden verhaald op de consument.

“Het recht op zuiver en veilig drinkwater is een grondrecht, maar daarom nog geen realiteit", zegt Annemie Maes (Groen). "Uit een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie en Unicef in 2010 blijkt dat wereldwijd 884 miljoen mensen geen toegang hebben tot zuiver drinkwater."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?