Gewest wil CCN-gebouw aan Noordstation verkopen

LBU
© BRUZZ
24/09/2017

De Brusselse regering heeft beslist om het CCN-gebouw (kort voor Communicatiecentrum Noord) aan het Noordstation te verkopen. Het hoopt er minstens 30 miljoen euro voor te krijgen.

Het CCN-gebouw, duidelijk te herkennen aan de grote letters die boven de hoofdingang van het station hangen, huisvest momenteel verschillende administratieve diensten van het Gewest. Afdelingen die onder meer bezig zijn met huisvesting, stedenbouw en mobiliteit zijn er ondergebracht, goed voor enkele honderden personeelsleden.

Het openbaarvervoersknooppunt dateert al van de jaren 1970, in de jaren 1990 werd het eigenlijke kantoorgebouw gebouwd. Toch is het kantoorgebouw intussen uit de mode geraakt, en voldoen de burelen zelf niet meer aan de vereisten van de 21ste eeuw. Daarom besloot de Brusselse regering om het gebouw te verkopen, zo schrijft RTBF zaterdag.

De Maatschappij voor Stedelijke Inrichting is belast met de taak om zo spoedig mogelijk een studie uit te voeren over de timing en de opties om het gebouw vrij te maken. Tegelijkertijd moet de maatschappij ook werk maken van een herlokalisering van het gewestelijke administratieve personeel (in totaal ongeveer 2.000 personen). Begin september sloot het daartoe al een overeenkomst over het Arcadiagebouw op de Kunstberg met eigenaar BNP Paribas Fortis. Een deel van het personeel in CCN zou naar daar moeten verhuizen.

Volgens het kabinet van minister-president Rudi Vervoort (PS) zou het gebouw tussen de 30 en 56 miljoen euro moeten opbrengen, afhankelijk van het type verkoop dat er uiteindelijk zal plaatsvinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni