Gewonde na zware brand in Etterbeek

© Walter Derieuw

De Brusselse brandweerlieden werden zondag rond 07.15 uur opgeroepen voor een brand op de derde verdieping van een gebouw in de Jachtlaan in Etterbeek. Dat meldt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. De huurder van het beschadigde appartement raakte bedwelmd en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De schade is aanzienlijk.

"Toen we aankwamen, was het vuur al sterk ontwikkeld. Er was sprake van een uitslaande brand op de bovenste verdieping en het dak. Het derde verdiep en de zolder zijn vernield. Door waterschade is de tweede verdieping onbewoonbaar", legt Walter Derieuw uit.

"De bewoner van de derde verdieping raakte bevangen door rook en werd overgebracht naar het ziekenhuis," aldus nog Derieuw. "De andere bewoners stonden reeds buiten toen wij aankwamen."

De brandweer kon voorkomen dat de brand zich naar naburige gebouwen verspreidde. De buurtbewoners werden ter plekke onderzocht en verzorgd door een arts.

De brand ontstond per ongeluk en de schade is groot. Tijdens de interventie werd het tramverkeer stilgelegd. In totaal moesten vijfentwintig brandweermannen en -vrouwen ter plaatse komen om de brand te blussen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?