Gewonden bij branden in Anderlecht en Molenbeek

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer.
Updated: 01-08-2019 - 10:16

Er zijn gewonden gevallen bij een brand woensdagmiddag in de Antoine Nysstraat in Anderlecht, en 's avonds in de Fuchsiastraat in Molenbeek. De precieze oorzaak van de brand in Anderlecht is nog niet gekend, in Molenbeek gaat het om een keuken die vuur vatte.

Woensdagmiddag moest de brandweer uitrukken naar de Antoine Nysstraat in Anderlecht, vlakbij het Vijverspark. Er was brand uitgebroken op het gelijkvloers van een appartementsgebouw van acht verdiepingen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de brand brak wel uit in een lokaal waar veel elektrische steps gestapeld stonden. Een iemand raakte bedwelmd door de rook en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Na een uurtje was de brand onder controle en geblust.

Keukenbrand in Molenbeek

Later op de dag, rond 20.30 uur, raakte een bewoner op de tweede van zes verdiepingen in de Fuchsiastraat verbrand in het gezicht, en aan de armen. De aanleiding was een vergeten kookpot op het vuur, laat de brandweer weten.

Het slachtoffer uit Molenbeek werd afgevoerd naar het Militair Hospitaal. Hij verkeert niet in kritieke toestand en de schade aan het appartement is gering.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?