Gezien: aanschuiven bij Primark

© Vincent Vangeel / Twitter

De Ierse bodemprijzenketen Primark opent vandaag de deuren in Brussel. Anderhalf uur voor de opening was het al aanschuiven geblazen aan de winkel in de Nieuwstraat.

De keten opent een vestiging op de plek waar voor een grote brand concurrent Forever 21 gehuisvest was.

De eerste modeliefhebbers stonden al om 8 uur aan te schuiven, terwijl de publieksopening pas om 11 uur was.

Primark gaat er ook prat op dat het de werkgelegenheid in Brussel vooruithelpt. Via Actiris werden 180 mensen aangeworven, voornamelijk laaggeschoolde jonge Brusselaars.

De Brusselse Primark, meer dan 1.600 vierkante meter groot, zal dagelijks open zijn van 9.30 uur tot 19 uur, en op vrijdag tot 20 uur.

De populaire Ierse keten heeft in totaal al 284 winkels over heel Europa, maar beschikte in België tot nog toe slechts over één filiaal, in Luik. 

Internationaal ligt Primark geregeld onder vuur, net wegens die bodemprijzen. De kleren zouden gemaakt worden in slechte arbeidsomstandigheden in landen als India en Bangladesh.

In 2011 stortte er in Bangladesh een textielfabriek in, waar honderden arbeiders werkten voor een bedrijf dat Primark bevoorraadde. De keten kondigde eerder dit jaar aan de slachtoffers te zullen vergoeden. Volgens Primark wordt er nu gewerkt met een strenge ethische code.

Bekijk hieronder ook het verslag van tvbrussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?