Gezien: Absurde wegaanduiding aan Sint-Pieterskerk van Jette

Absurde wegaanduiding

Op sociale media doen beelden de ronde van een surrealistisch verkeersbord in Jette. In plaats van 'Déviation - Wegomlegging' valt er 'Omelette - omeletje' te lezen. Het gaat wellicht niet om een vertaalfout, maar om een grap. Van schepen van Openbare Werken in Jette, Bernard Van Nuffel (Ecolo), mag het bord blijven staan.

Alhoewel vertaalfouten wel vaker op verkeersborden te zien zijn, is dat niet de oorzaak van het absurde verkeersbord aan de Sint-Pieterskerk in Jette. Wie wel verantwoordelijk is voor het bord, weet schepen Van Nuffel niet. "Het lijkt wel om een mysterieuze artiest te gaan, want enkele maanden geleden werd een gelijkaardig bord gesignaleerd in Laken", zegt Van Nuffel.

Hij kan alvast lachen met het omleidingsbord. "Ik vind het echt grappig en in dit geval kan het geen kwaad, want er is van een omleiding toch geen sprake", aldus Van Nuffel nog. Van hem mag het bord blijven staan.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?