Gezien: autovrij gemeenteplein volgeparkeerd in Molenbeek

In theorie is het gemeenteplein van Molenbeek autovrij. In de praktijk laat het gemeentebestuur betijen. Dit weekend liep de situatie de spuigaten uit.

Even terugspoelen: het vorige gemeentebestuur – met eerste schepen Françoise Schepmans (MR) koos voor een autovrij gemeenteplein volgens het principe van de shared space: voetgangers en fietsers konden zich er vrij bewegen, en ook een occasionele leverstop per wagen kon.

Sindsdien staan er echter erg vaak auto’s op het plein. Soms een tiental, soms heel wat meer zoals afgelopen weekend (zie foto). De gemeente kondigde eerder al extra controles en paaltjes aan, maar die zijn er blijkbaar nog niet gekomen.

Voormalig mobiliteitsschepen Jef Van Damme (SP.A) wordt er moedeloos van. “Dit is geen toeval. Het gemeentebestuur kiest er duidelijk voor om nauwelijks in te grijpen. Men denkt dat men zo de handelaars ter wille is.”

Van Damme wijst erop dat de nabijgelegen parking Brunfaut nochtans grotendeels ongebruikt is.

Het gemeenteplein is niet de enige plek waar wildparkeren getolereerd wordt in Molenbeek. Ook het Hertogin van Brabantplein werd in de vorige legislatuur autovrij gemaakt en staat vandaag weer vol geparkeerde auto's.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?