Gezien: BDW per bakfiets bezorgd

© Anne Burger

Vanaf nu wordt Brussel Deze Week in Brussel-Centrum met de bakfiets bezorgd. Een initiatief van Anne Burger (44), distributiemedewerker van BDW.

“In de metro’s vullen we grote displays, die pakken kranten kan ik alleen maar met de auto vervoeren", zegt Burger. "Maar in het hart van de stad zijn de hoeveelheden kleiner, en staat het verkeer heel vaak stil. Ben je eindelijk op de plek van bestemming, dan zijn de laadplekken vaak bezet. Dan doe je nog maar eens een rondje, en verlies je weer meer tijd.”

Om die reden deed hij een deel van de distributie al met zijn plooifiets. Auto parkeren, fiets volladen, paar punten bevoorraden en dan weer terug naar de wagen, want met een vouwfietsje kun je natuurlijk niet al te veel kilo’s dragen.

Tot fietsherstel- en promotiedienst Cyclo, waar Brussel Deze Week ook wordt geleverd, Burger een niet te versmaden voorstel deed. “Hiervoor werkte ik bij de Fietsersbond. Ik heb zelfs een eigen bakfiets, maar die staat nog in Nederland. Door mijn werk kende ik de mensen bij Cyclo goed. Zij hebben van het Gewest drie bakfietsen gekregen met de opdracht die te promoten.”

Het zijn Deense Bullet Cargo Bikes, die per dag worden verhuurd. BDW huurt voortaan een van die exemplaren, en Burger heeft er een professioneel uitziend laadbakje voor geknutseld.

Op donderdagen kunt u hem de stad zien doorkruisen. “Zelfs met 80 kilo lading kan ik er de helling van het Centraal Station richting Warandepark mee doen. Zo licht trapt hij.”

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?