| Damien (rechts) was Mister Bear in 2022

Het hele weekend lang vindt de Belgium Bear Pride plaats, voorheen bekend als Mr Bear Belgium. Een evenement dat 'body positivity' moet promoten, en populair binnen de LGBTQIA+-gemeenschap. Onze reporter was getuige van de Bearpride-optocht die - in de gietende regen - van start ging op het Beursplein.

Het evenementweekend omvat een aantal disco- en clubavonden, brunches, een rondleiding door de stad en de optocht langs het Beursplein. Het hoofdfeest en de verkiezing van de nieuwe Mr. Bear vinden zaterdagavond plaats in het Vaudeville Theater, de deuren gaan open om 20 uur. Er strijden dit jaar zeven 'beren' - of struise, stevig behaarde mannen - om de eervolle titel.

Morgen is er nog een 'Bear Splash', waarbij de beren zich kunnen opwarmen in een hammam, stoombad of jacuzzi. Op de afsluitende streetparty wordt ook een Miss Bear Belgium verkozen.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni