Gezien: Bozar houdt expo met openluchtzwembad

© Bozar

Binnenkort gaat in kunstencentrum Bozar de expo YO, Brussels Hip Hop Generations van start. De tentoonstelling biedt een overzicht van 35 jaar creativiteit in onze hoofdstad en zal niet alleen binnen maar ook buiten plaatsvinden. Zo komt er deze zomer naast de ingang van de Bozar ook een zwembad, skateramp en een graffitimuur. De opbouw van het openluchtbad in samenwerking met Pool is Cool is nu al gestart. 

De Brusselse hip hopscene scheert vandaag hoge toppen met opkomend talent als Stikstof, Zwangere Guy en natuurlijk Roméo Elvis. Maar weinig mensen weten dat onze hoofdstad ook een rijk verleden heeft binnen dit muziekgenre.

In het kader van Mixity.brussels 2017 organiseren kunstencentrum Bozar en visit.brussels de gloednieuwe tentoonstelling YO, Brussels Hip Hop Generations. De expo dompelt je onder in de belangrijkste periodes van de Brusselse hip hop.

Het is een eerbetoon aan de complexe en diverse cultuur en aan de verschillende disciplines en generaties die het genre telkens weer verfijnd hebben. De bezoekers maken kennis met archieven en voorwerpen maar ook met de mensen uit de hiphopwereld zelf, dankzij talrijke workshops, performances, battles en ontmoetingen.

Loungebar
Opvallend is dat de expo zowel binnen als buiten zal plaatsvinden. Naast de ingang van de Bozar komt er een heuse loungebar waar je na een bezoek terecht kan voor verfrissing. Dat mag je letterlijk nemen: dankzij het openluchtzwembad dat er naast wordt geïnstalleerd.

Verder komt er ook een skateramp en een graffitimuur. Op die laatste zullen bekende artiesten uit het milieu regelmatig nieuwe creaties laten zien. De tentoonstelling gaat van start op 28 juni en loopt tot eind september.  

Gezien

Moedereend die haar kuikens door de Wetstraat loodst, een parkeerticket tot 2110 of een zwemsessie in de Vijvers van Elsene. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.
BRUZZ Magazine
deze week
  • Fietsersbond: 'Er zit een systeemfout in het Brussels verkeer'
  • Miljoenen voor openbare ruimte rond Zuidstation
  • Langspeelfilm van Patrick Van Antwerpen opnieuw uitgebracht
  • Lees online
deze week
  • Kaat Beels & Nathalie Basteyns: 'Niet iedereen wil Star Wars zien'
  • Melanie De Biasio: Jamais à bout de souffle
  • The Van Jets: The rock quartet releases the beast
  • Lees online
Neem een abonnement