awel merci

Gezien: burgemeestersparking op de Grote Markt

© Plateforme Pentagone

De Grote Markt is al decennia autovrij. Toch diende hij dinsdag opnieuw als parking, voor de conferentie van burgemeesters.

Het mooiste plein ter wereld, zo wordt de Grote Markt wel eens genoemd. In één adem wordt er dan vaak bijverteld dat het plein ooit een parking was, stel je voor zeg.

Wie woensdagochtend over het plein liep zag er plots toch weer flink wat geparkeerde auto’s. Een briefje achter een van de autoramen verduidelijkt waarom: ‘Conférence des bourgmestres’.

© Plateforme Pentagone

De conferentie van burgemeesters is een tweewekelijkse vergadering van de 19 Brusselse burgemeesters. De bijeenkomst, die al bestaat sinds 1874, wordt wel eens als een schaduwregering bestempeld.

Staan de burgemeesters dan boven de wet? Neen, blijkt uit navraag. Want voor speciale gelegenheden geeft de Stad Brussel een toelating. Trouwfeestjes horen daarbij. En burgemeestersconferenties dus. 

Gezien

Moedereend die haar kuikens door de Wetstraat loodst, een parkeerticket tot 2110 of een zwemsessie in de Vijvers van Elsene. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?