Gezien: de kerstkiekjes van Brusselse politici

© BRUZZ
25/12/2016

Buiten mag er dan wel een gure wind staan, binnen knettert gelukkig een gloedvol haardvuur. Ook Brusselse politici zijn niet ongevoelig voor de warmte en samenhorigheid van kerstmis. BRUZZ maakte een selectie uit de meest gezellige kerstkiekjes die ze de wereld instuurden.

Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) mocht samen met Jeroen Roppe van BRUZZ tijdens de slotdag van Music for Life een cheque overhandigen van 291.720 euro aan Indivo en de Brailleliga. Debaets was er bijzonder fier op:

"Deze middag mocht ik samen met Jeroen Roppe van Bruzz (de Vlaams-Brusselse Media) een cheque van 291.720 euro overhandigen op #DeWarmsteWeek. Hiermee kan de Brailleliga zijn droom waarmaken: het allereerste dagverzorgingscentrum voor blinden en slechtzienden. Fier op zoveel solidariteit in Brussel #WarmsteStad"

Brussels minister Céline Frémault (CDH, linksonder op foto) mocht haar kabinet dan weer vergasten op een heuse kerstreceptie. Het lijkt erop dat ze dat zelf heeft vastgelegd met een selfietje. "Samen met mijn ploeg wens ik u een heel warme, prettige, fantastische, familiale of vriendelijke kerst toe!"

Brussels parlementslid Fouad Ahidar (SP.A) was op zaterdag aanwezig bij een voetbaltornooi in Jette ten voordele van getroffen kinderen uit de belegerde Syrische stad Aleppo, waar het op kerstdag sneeuwt. Het benefiet werd georganiseerd door vzw La Relève, die maaltijden aan daklozen bedeelt. "We beheersen misschien niet heel goed de voetbal, maar we kunnen wél onze portefeuille opentrekken", schrijft Ahidar.

Ook Brussels staatssecretaris Cécile Jodogne (DéFI) lijkt kerstwarmte en samenhorigheid hoog in het vaandel te dragen. Dat mag blijken uit het volgende kerstkaartje dat ze de wereld instuurde: "Moge dit nieuwe jaar u harmonie en welzijn brengen. Een jaar vol energie, vindingrijkheid en creativiteit! Een spetterend, gezond en vooral gelukkig jaar 2017!"

Een week geleden kon Brussels minister Pascal Smet (SP.A) opgelucht melden dat hij aan de beterhand is na een ernstige longontsteking:

Brussels parlementslid Bruno De Lille (Groen) had dan weer oog voor die onverwachte doch poëtische kersttaferelen die het straatbeeld sieren:

Parlementslid Hannelore Goeman (SP.A) herinnerde eraan dat ook met kerstmis talrijke mensen op straat slapen in Brussel: "Ik vind het telkens opnieuw hartverscheurend om daklozen de kou te zien trotseren. Niemand zou op straten moeten slapen. Aarzel niet om mensen aan te spreken of bel zelf onderstaand opvangnummer om hen te helpen een plaats te vinden."

Vandaag kwamen op de redactie dan nog de kerstwensen binnen van Brussels schepen en parlementslid Mohamed Ouriaghli (PS) die ons en ongetwijfeld ook de lezers van BRUZZ "een prettige Kerst en zeer mooi en voorspoedig 2017" toewenst:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni