Gezien: Een ‘blink’ op de nieuwe centrale lanen

© brusselnieuws.be
14/08/2015

In een promocampagne van de Stad Brussel voor de heraanleg van de centrale lanen is een gênante taalfout geslopen. ‘Een blink op morgen’ staat er op de affiches.

Dat de centrale lanen autovrij zijn wist u natuurlijk al. Dat de Stad daar graag mee uitpakt ook.

Bij de posters voor een bijhorende promocampagne is het echter misgelopen. Daarop is een simulatiebeeld te zien van de fysieke heraanleg van de lanen, zoals het bureau SumProjects die al een aantal jaar geleden voorstelde.

In het Frans staat er netjes ‘Imaginez-vous demain’, maar in het Nederlands loopt het behoorlijk fout, met ‘Een blink op morgen’ als resultaat.

Een tikfout, zo laat men bij de stad weten. Het kabinet van schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) nam al contact op met alle bevoegde diensten. Ook Brussels Major Events (BME), dat de affiches maakt en onder de bevoegdheid van burgemeester Yvan Mayeur (PS) valt, is op de hoogte.

De zaak wordt zo snel mogelijk rechtgezet.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni