fietspad zuidlaan kleine ring

Gezien: fietspaden Zuidfoor beschermd tegen foutparkeerders

© BRUZZ
26/07/2017

De geschilderde fietspaden op de Kleine Ring ter hoogte van de Anderlechtsepoort worden sinds kort beschermd tegen foutparkeerders. Brussel Mobiliteit plaatste er betonblokken, zogeheten 'jerseys'. Die komen er na klachten van bewoners over hardnekkig foutparkeren.

Ondanks boetes uitgeschreven door de fietsbrigade van de Brusselse politie bleven mensen parkeren op de fietspaden op de Zuidlaan en de Slachthuislaan, die samen een stuk van de Kleine Ring vormen. Dat schreef BRUZZ eerder deze week. De overtreders nemen hun toevlucht tot de fietspaden omdat de middenberm van de Kleine Ring momenteel ingenomen wordt door de Zuidfoor.

Mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A) gaf overheidsdienst Brussel Mobiliteit daarom de opdracht om betonblokken te plaatsen, om parkeren ook fysiek onmogelijk te maken. Op de achtergrond zie je de fietsbrigade van de Brusselse politie.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Samenleving , Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni