© Johan Van den Bosch

Gezien: Fietspadparking aan de Hallepoort

© brusselnieuws.be
15/03/2012
Als de Stad Brussel een succes wil maken van de aanstaande fietspaden op de centrale lanen, is er werk aan de winkel. Op een boogscheut van die lanen, aan de Waterloolaan, klust het fietspad alvast voltijds bij als parking. Met dank aan de lezer-fotograaf.

De Stad Brussel begint eerstdaags met de aanleg van een fietspad op de centrale lanen. Daarvoor zal kwast en penseel gehanteerd worden, want het gaat om geverfde fietspaden. Niet de meest ideale oplossing, geeft men bij de stad toe, maar het beste wat er kan gebeuren onder de huidige omstandigheden. Hoe het zal lopen met de langverwachte heraanleg van de centrale lanen, eventueel inclusief autovrij/arm stuk aan de Beurs, is immers koffiedik kijken.

Kus van de juf en een bank vooruit voor het stadsbestuur, zou je dan denken. Niet zo volgens allerlei kritische stadsbewoners die via sociale media en deze site sceptisch reageren. 'Wordt het een parking of een inhaalstrook?' vat de teneur goed samen. Dat de politie belooft streng te zijn, maakt de toon niet optimistischer.

Bovenstaande foto lijkt de klagers alvast gelijk te geven. Het beeld werd genomen op de Waterloolaan, voor een gebouw van de FOD Justitie en op het grondgebied van diezelfde gemeente Brussel. Een hele rits automobilisten verwart de lijnen van een fietspad er met die van een parkeerplaats. Fietsers kunnen het natuurlijk ook positief bekijken: auto's kunnen het fietspad er alvast niet als inhaalstrook gebruiken.

Met dank aan lezer Johan Van den Bosch.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie