Gezien: Flessenhengelaar

Statistieken over het fenomeen bestaan niet, maar we hebben de indruk dat ze steeds vaker opduiken in het straatbeeld: flessenhengelaars, op zoek naar een beetje statiegeld.

Flessenhengelaars gaan met behulp van een zelf gefabriceerde haak op zoek naar exemplaren in glascontainers waar nog statiegeld op zit.

De hengelaar op de foto liepen we tegen het lijf langs de Louizalaan, dichtbij de Baljuwstraat. Een vriendelijke maar verwaarloosde man met pikzwarte handen die duidelijk ook met volle flessen raad weet.

De flessenvisser blijkt enkel het Pools machtig. Hoe hij tot de discipline van het flessensprokkelen is gekomen blijft dan ook een raadsel. Was hij ooit een van de vele Poolse schilders die in Brussel hun geluk kwamen beproeven? De hengelhaak lijkt te zeggen van wel.

Ooit verfrol, nu flessenhaak

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?