Gezien: gemeenteraad Brussel huldigt Toots

© Alexandra Lens / BRUZZ

Tijdens de eerste vergadering van het politieke jaar op maandagmiddag hield de gemeenteraad van de stad Brussel een minuut stilte voor jazz-legende Toots Thielemans. Ook Luc De Ridder (PSC/CD&V) werd herdacht.

“Wij herdenken een grote muzikant en ook een echte Brusselaar”, zei burgemeester Yvan Mayeur (PS) over Toots Thielemans. Hij roemde de artiest uit de Marollen die 94 jaar werd en stierf op 22 augustus. De gemeenteraad hield een minuut stilte.

En er was nog een hulde: aan Luc De Ridder, Brussels gemeenteraadslid van 1989 tot 2000 en tot 2012 kabinetschef van toenmalig Brussels schepen Jean De Hertog (CD&V). Hij overleed op 25 augustus op 65-jarige leeftijd. De Ridder was achtereenvolgens lid van de CVP, de Franstalige tegenhanger PSC en het latere CD&V. Hij was jarenlang voorzitter van CD&V in Neder-over-Heembeek.

In memoriam: Toots Thielemans (1922-2016)

Jazzmuzikant en componist Toots Thielemans is maandagochtend op 94-jarige leeftijd overleden. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?