Gezien: groene laserstraal reikt van Vorst tot Basiliek van Koekelberg

Wie een aantal dagen geleden een kilometerslange groene laserstraal in de lucht zag, moet zich geen zorgen maken. Geen buitenaards leven dat contact probeerde te leggen met de Brusselaars, het ging om een test in het kader van een evenement, zegt de woordvoerster van politiezone Zuid.

Sinds vorige donderdag stelden verschillende Brusselaars dezelfde vraag op sociale media: “wat is die felgroene laserstraal in de lucht?”. De lichtstraal was een aantal uren te zien, was afkomstig uit Vorst en scheen tot op de koepel van de Basiliek van Koekelberg en het Justitiepaleis.

Ook de politie kreeg enkele meldingen binnen van deze bijzondere verschijning. Zonder meer details te kennen gaat het volgens politiezone Zuid om testen in het kader van een evenement, wellicht een lichtspektakel. “De mensen die achter de laserstralen zitten hadden goedkeuring gevraagd bij het Gewest. Dat is nodig, omdat er boven de hoofdstad veel vliegtuigen vliegen. Zeker op zo'n hoge punten als de Basiliek kan je niet zomaar met laserlichten schijnen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?