Gezien: koning ontvangt buitenlandse ambassadeurs met defilé

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 16 november 2022

Vandaag ontving de koning enkele buitenlandse ambassadeurs in audiëntie voor de overhandiging van hun geloofsbrieven. Dat gebeurt traditiegetrouw met de nodige egards. 56 ruiters van de Koninklijke Escorte paradeerden heen en weer tussen de Wetstraat en het koninklijk paleis.

De overhandiging van de geloofsbrieven gebeurt meerdere keren per maand, voor elke nieuwe buitenlandse ambassadeur. De plechtigheid luidt officieel het startpunt in van hun buitenlandse missie.

“Vandaag overhandigden de ambassadeurs van Soedan, Turkije, Slowakije en Slovenië hun geloofsbrieven,” weet Xavier Baert, Directeur Media en Communicatie van het Koninklijk Paleis.

“Dat doen onze ambassadeurs in het buitenland overigens ook. Vanaf dan kunnen de ambassadeurs hun functie voor de volle honderd procent uitoefenen en kunnen ze ook op ministerieel niveau contacten hebben.”

De geloofsbrieven betreffen een soort oor­kon­de, af­ge­ge­ven door de vorst, waar­uit blijkt dat de hou­der ge­mach­tigd is om een bepaalde opdracht bij een andere staat te vol­bren­gen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?