Gezien: Politie en inwoners Molenbeek eten samen tijdens ramadan

© Facebook 'I Like Molenbeek'
© Facebook 'I Like Molenbeek'

Een opvallend beeld, vrijdagavond op het Gemeenteplein van Sint-Jans-Molenbeek: lokale politieagenten, politici en inwoners van Molenbeek schoven samen aan een lange tafel. Ze nuttigden samen de iftar, de maaltijd die 's avonds het vasten tijdens de ramadan breekt. "Een mooie stap richting écht samenleven", klinkt het.

Vrijdagavond nuttigden moslims de voorlaatste iftar, de maaltijd die het vasten van die dag doorbreekt. Vandaag - zaterdag - is immers de laatste dag van de ramadan.

Voor de gelegenheid schoven ook enkele politieagenten van de politiezone West mee aan tafel. Op het gemeenteplein van Molenbeek kregen inwoners, lokale politici zoals burgemeester Schepmans (MR) en schepen Ahmed El Khanouss (CDH) en een reeks agenten naast soep en een maaltijd ook wat meer uitleg over de ramadan en de betekenis ervan voor gelovigen.

Het initiatief moet de politie en inwoners dichter bij elkaar brengen en werd alvast gesmaakt door inwoners. "Een mooie stap richting echt samenleven", valt onder meer te lezen in een reactie op de Facebookpagina van 'I Like Molenbeek'.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?