| De flyers klagen het repressieve optreden van de politiediensten aan.

Gezien: Steunflyers voor daklozen duiken op aan Zuidstation

Jaani De Koker
© BRUZZ
27/08/2023

Zaterdagochtend vond aan het Zuidstation een grootschalige politie-actie plaats, daarbij werden onder andere daklozen aangemaand de regio rond het station te verlaten. Ondertussen lijken er rond het station enkele pro-daklozen flyers op te duiken. “Daklozen zijn geen overlast, zeg nee tegen repressie," valt er te lezen.

De grote politiemacht is zondag niet meer aanwezig aan het Zuidstation, maar er passeren nog geregeld patrouilles en ook security. Die zorgen ervoor dat daklozen en andere mensen die voor overlast kunnen zorgen zich niet opnieuw komen nestelen rond het treinstation.

Tegen de zin van enkele Brusselaars zo blijkt, die rondom het station flyers kleven op het straatmeubilair en verloederde gevels. De stille actievoerders vinden de repressieve maatregelen van de overheden overdreven. “Laat ons een rechtvaardige samenleving voor iedereen bouwen,” staat er.

Tot luide, zichtbare acties is het nog niet gekomen. Of de repressieve opkomst van de veiligheidsdiensten ook op lange termijn iets zal veranderen blijft nog maar de vraag.

Onze reporter ter plaatse kon namelijk vaststellen dat de urinegeur zondag al terug aanwezig was. En aan de overdekte tramhalte dook deze ochtend al snel een eenzaam tentje op en lag overdag een man zijn roes uit te slapen.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni