| een van de vele raamschilderingen in handelswijk Het Rad.

Gezien: raamschilderingen vervangen kerstverlichting in Anderlecht

JDK
© BRUZZ
07/12/2022

Wie door de Anderlechtse handelswijken wandelt, zal tijdens de feestdagen van de ene op de andere beschilderde vitrine stuiten. De gemeente liet, ter vervanging van dure kerstverlichting, drie illustratoren de ramen van heel wat handelszaken winterachtig beschilderen.

Vanwaar die beslissing? Deels een financiële overweging weet schepen Elke Roex (one.brussels-Vooruit) te vertellen: “Maar vooral een symbolisch signaal van solidariteit naar de inwoners.” Daarmee verwijst ze naar de energiecrisis die veel mensen momenteel treft. “De handelaren zelf hebben natuurlijk wel de vrijheid om hun zaken met kerstlichtjes te versieren.”

Voor de schilderingen ging de gemeente Anderlecht specifiek op zoek naar lokale kunstenaars. En dat werden artiesten uit Schaarbeek, Koekelberg en de randgemeente Grimbergen. Naast dit nieuwe initiatief zal het gemeentebestuur wel vasthouden aan de jaarlijkse kerstmarkt en lichtversiering aan het gemeentehuis.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni