| Het voorwiel van de BRUZZ-lezer die op de Koolmijnenkaai lek reed door de uitgestrooide nagels

Gezien: saboteur strooit nagels uit over fietspad Koolmijnenkaai

SDS
© BRUZZ
06/03/2021
Updated: 06/03/2021 14.52u

Over een lengte van ruim honderd meter hebben onbekenden zaterdag nagels uitgestrooid over het dubbele fietspad aan de Koolmijnenkaai. Lezer Nils reed er lek en zag ook dat vele anderen hetzelfde overkwam: "Dit lijkt te passen in een breder anti-fietssentiment van een deel van de bevolking."

De nagels zijn uitgestrooid over het dubbele fietspad aan de Koolmijnenkaai, tussen de brug van Sainctelette en de daaropvolgende brug aan het Klein Kasteeltje en Le Phare du Kanaal.

Lezer Nils De Neubourg hield er zaterdag rond het middaguur een platte band aan over, maar zag ook vele anderen lek rijden. "Dit was overduidelijk geen ongelukje. Over een lengte van meer dan honderd meters was het fietspad bezaaid met nagels. Dit lijkt te passen in een breder anti-fietssentiment bij een deel van de Brusselse bevolking."

Hij belde ook de politie, die een patrouille ter plaatse zou sturen. Die was binnen een half uur ter plaatse, maar kon de nagels toen niet meer terugvinden, laat Caroline Vervaet weten, de woordvoerster van de politiezone West. "Misschien heeft iemand meteen die nagels opgeruimd, maar wij hebben ze dus niet meer gezien."

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

nagels op fietspad

| Uitgestrooide nagels op het fietspad

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni