Gezien: Spiegelplein in Jette omheind

© Stijn Nevens
| Hekwerken rondom het Spiegelplein maken de doorgang voor winkelende mensen nauwer.

Sinds deze week zijn de winkels weer open. Het lijkt dan ook een opvallende keuze om net nu het volledige Spiegelplein af te sluiten en zo minder ruimte te laten voor winkelende mensen. Maar het hekwerk heeft niets met het coronavirus te maken, zo blijkt.

Een oplettende lezer meldde ons dat het Spiegelplein in Jette volledig is afgezet met nadarhekken. Vlak naast het hekwerk staan volgens hem de mensen aan te schuiven voor de vele winkels. Een beetje extra ruimte op het plein zou nu goed van pas komen. "De ruimte wegnemen is geen goeie manier om de drukte te reguleren", schrijft hij.

Het hekwerk op het plein blijkt niets te maken te hebben met het coronavirus. Het werd anderhalve week geleden geplaatst omdat het plein in opdracht van het Gewest wordt gereinigd. Deze week nog zullen de hekken worden verwijderd.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?