Gezien: Stalingradlaan wordt mediterraanse boulevard

Vlak voor de lockdown liet de MIVB meer dan honderd bomen kappen om plaats te maken voor de werken aan metro 3. Nu plaatst de openbaar vervoermaatschappij er zo'n tien palmbomen voor in de plaats.

De palmbomen blijven zeker de rest van de zomer staan en moeten de horeca een hart onder de riem steken. "De laan moet een soort Ramblas worden," zegt MIVB-woordvoerster An Van hamme.

Eerder werd ook een tijdelijk kunstwerk geplaatst van de Brusselse kunstenaar Oli-B, dat bestaat uit grote kleurvlakken op de grond. Ook dat kunstwerk moet extra wandelaars aantrekken die mogelijk iets gaan drinken of eten in de vele horecazaken op de Stalingradlaan.

Op dit moment worden ook de containers opgebouwd op de Stalingradlaan. In de loop van de zomer zullen de handelaars uit het Zuidpaleis tijdens de werken aan metro 3 hun intrek daarin nemen. De palmbomen, kunstwerk en containers maken deel uit van het de steunmaatregelen aan de handelaars van de Stad Brussel.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?