© KH

Gezien: Tijdelijke voetgangersbrug over kanaal

© brusselnieuws.be
20/09/2014

Tussen de Akenkaai en de Materialenkaai kon u het kanaal dit weekend oversteken via een tijdelijke voetgangersbrug. Het ging om een installatie van Gijs Van Vaerenbergh in het kader van Festival Kanal.

Brusselse beleidsmakers spreken al jaren over nieuwe bruggen over het kanaal. Maar om uiteenlopende redenen duurt het bijzonder lang om die ideeën in de praktijk te brengen. Denk maar aan de voetgangersbrug tussen Graaf van Vlaanderen en de Locquenghienstraat die al ettelijke jaren op zich laat wachten. Ook ter hoogte van de Picardstraat moet een nieuwe brug komen, voor voetgangers én de tram die ooit tussen het Noordstation en Thurn & Taxis moet gaan rijden.

Het is ongeveer op de locatie van dat laatste project dat architectenduo Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh (bureau Gijs Van Vaerenbergh) er voor Festival Kanal in geslaagd is om heel snel een tijdelijke voetgangersbrug over het kanaal neer te poten. Mensen kunnen zo heel snel van het festivalcentrum naar de andere kanaaloever en terug. In de buurt zijn immers nog wel meer installaties te ontdekken.

Aan de overzijde van het kanaal bevond zich tijdens het festival ook een artificiële duin, die erg in trek bleek bij klein grut. De duin bestaat uit zand van Brussel-Bad, dat door het Kaaitheater werd opgehoopt tot een speelparadijs.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie