Gezien: vuilniszakken hopen op door ontevredenheidsacties bij vuilnisophalers

Updated: 22-11-2019 - 13:09

Na vijf dagen acties, van maandag tot vrijdag, bij Net Brussel blijven de vuilniszakken de Brusselse trottoirs sieren. Vrijdagochtend op de Poincarélaan kon je er niet naast kijken: de ene na de andere stapel van niet opgehaalde vuilniszakken dwongen fietsers en voetgangers tot slalommen.

De vuilnishopen zijn het gevolg van een ontevredenheidsactie bij het personeel van Net Brussel en is voelbaar doorheen bijna het hele Gewest. De acties komen er omdat het fini-fini principe, waarbij een ploeg naar huis mag als ze eerder klaar zijn en 30 procent van de andere ploegen ook al terug op het depot zijn, door de directie terug op tafel werden gelegd. Het sociaal overleg staat gepland voor 5 december. "De acties zijn dus een beetje voorbadig," zegt woordvoerder Etienne Cornesse, "want de gespreken zijn nog niet begonnen".

Cornesse zegt dat hij nog niet per gemeente kan zeggen wat er aan de hand is, "maar een aantal ploegen staken vandaag nog door, al is het iets minder erg dan voordien". "Heel wat van de vuilnis die niet is opgehaald zal dus doorheen het weekend blijven liggen. We vragen aan burgers om hun vuilniszakken terug naar binnen te halen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?