Gezien: Wildzwemmer in de Vijvers van Elsene

© brusselnieuws.be
11/08/2011
Doorgaans zwemmen er enkel eenden en ganzen in de Vijvers van Elsene. Tot donderdag deze jongeman opdook.

Met een elegante crawlslag bereikte hij het broedhok middenin de vijver, waarop hij de zonnegroet bracht. Zocht hij inspiratie in het gedicht 'Marc groet 's morgens de dingen' van Paul van Ostaijen? Neen, nachtraaf Philippe groet 's morgens de eenden. "Het gaat niet om een weddenschap, maar om een originele afterparty," vertelt Philippe Fatien junior aan brusselnieuws.be.

Hij is de Franse eigenaar-uitbater van de muziekbar Madame Moustache aan de Brandhoutkaai 5-7. "We waren met z'n zessen van plan om na de wekelijkse sixties/garage party van woensdagavond na te fuiven bij een vriend in Elsene, tot hij me uitdaagde om de vijver in te duiken. Hoe het water is? Fris. In het midden van de vijver is het water zuiver, maar vanaf 2 tot 3 meter van de oevers ruikt het naar uitwerpselen. Het was toch een leuke ervaring," aldus Fatien.

Net op dat moment stopt een politievoertuig van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene. "Ik ben van Parijs en daar zwem ik in de Seine, en dat is daar geen probleem," schudt Fatien de politie van zich af. En ook de waterdruppels die over z'n borsttatoeage druppelen, met daarop de boodschap: "Bon voyage". Philippe Fatien junior heeft duidelijk al vele waters doorzwommen.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving, Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni