Wie de afgelopen dagen langs het Zuidstation passeerde, kon er niet naastkijken: de strenge gevel tussen de Kleine Ring en de Zuidgang is plots veranderd in een kleurrijk gedecoreerde woordengalerij.

's Avonds flankeert de fel verlichte galerij de Fonsnylaan als een muur van licht. Op de decowand staan onder meer namen van Europese steden die met de trein bereikbaar zijn.

De decoratie van de stationsmuur is deel van een verfraaiingsproject voor het Zuidstation dat de naam kreeg 'Decostation'. Het project moet ervoor zorgen dat de Zuidwijk een beter imago krijgt. Een verzorgder station komt de buurt errond ten goede, klinkt het. Een deel van het project bestaat erin dat Brusselse kunstenaars de buitenkant en het overdekte gedeelte van het station zullen versieren.

De daklozen die traditioneel rond het station huizen zal de verfraaiing worst wezen. Dinsdagavond lieten ze zich alvast niet storen door het nieuwe stationsbehang.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni