Ghelamco gooit zich op Brusselse kantoormarkt

Laurent Vermeersch
© BRUZZ
07/12/2016

In de slipstream van het Eurostadion wil Ghelamco een grotere rol gaan spelen op de Brusselse vastgoedmarkt. De West-Vlaamse ontwikkelaar is betrokken bij het nieuwe hoofdcommissariaat voor de Brusselse politie, en plant een nieuw kantoorcomplex langs de Kleine Ring ter hoogte van Madou.

Gebruikt Ghelamco de deal met de Stad Brussel over het Eurostadion als glijmiddel voor andere bouwprojecten? Eventuele één-tweetjes worden zowel door burgemeester Yvan Mayeur (PS) en topman Paul Gheysens ontkend in De Tijd. Hoe dan ook toont de bouwgroep rond Paul Gheysens zich steeds actiever op de Brusselse kantoormarkt. Die is na een jarenlange crisis opnieuw lucratief, vooral dan in het stadscentrum, waar de leegstand flink is gedaald.

Ghelamco mag niet alleen een en ander bouwen naast het voornoemde stadion. De promotor blijkt ook betrokken bij het nieuwe hoofdcommissariaat van de Brusselse politie. En er is meer. De bouwgroep heeft zijn oog laten vallen op een gebouw langs de Bisschoffsheimlaan, vlakbij Madou. Tot vorig jaar zat onder meer Selor, de rekruteringsdienst van de federale overheid in het gebouw. De dienst verhuisde echter naar WTC III in de Noordwijk.

Ghelamco wil het betonnen gebouw vervangen door een meer transparant exemplaar. Daarvoor gaat de promotor in zee met het architectenbureau Jaspers-Eyers. Dat is ook al de partner voor het Eurostadion en is een vaste waarde in de Brusselse kantoorwereld.

Spectrum, zoals het project werd gedoopt, belooft “een ravissante verschijning, zo goed als het tegenovergestelde van het gebouw dat het zal vervangen: een uitgeleefd kantoorgebouw was dat, een zielloos mastodont van beton. Een locatie als deze, langs de belangrijkste verkeersader van Brussel verdient beter. Veel beter,” aldus de projectwebsite spectrum-brussels.com

En zo gaat het nog wel even door. "In deze 21ste eeuw vragen zowel werkgevers als werknemers om meer dan gewoon een plek om te werken. Ze hebben nood aan een omgeving die opwindt, verkwikt en de levenskwaliteit opkrikt. Een plek waar de ruimtes optimaal worden benut en waar tegelijk een gevoel van ruimte wordt gecreëerd."

Grote glaspartijen moeten voor licht en lucht zorgen, maar tegelijk belooft de ontwikkelaar te beantwoorden aan de passiefnorm. Binnen het project zijn naast 16.000 vierkante meter kantoren ook woningen voorzien. Het mag geen "office ghetto" worden, aldus nog Ghelamco. De ontwikkelaar hoopt het project al te realiseren tegen 2018.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni