Ghelamco trekt MER Eurostadion in en gaat aangevulde versie indienen

© Jaspers-Eyers Architects

Ghelamco Invest gaat een aangevulde versie van het project milieueffectenrapport (MER) indienen voor het Eurostadion. De laatste versie van het project MER wordt daarbij ingetrokken. Dat laat projectontwikkelaar Ghelamco, het bedrijf achter het Eurostadion, donderdagavond weten. N-VA is nog sceptischer dan voorheen.

Door Ghelamco aangestelde deskundigen van Tractebel Engie dienen één van de komende dagen een aangevulde versie van het project MER in. "Aangezien het hier enkel om verduidelijkingen gaat, is Ghelamco er vast van overtuigd dat dit geen impact zal hebben op de timing, en bijgevolg de deadline voor de bouw van het stadion met het oog op het EK 2020 niet in gevaar komt", luidt het in een mededeling van Ghelamco.

Na het indienen van het project MER zijn diverse aanvullende documenten bezorgd aan de bevoegde diensten, ter verdere verduidelijking en onderbouwing van de eerder aangeleverde stukken, zegt Ghelamco.

"Deze aanvullende documenten worden nu formeel geïntegreerd om aldus het MER meer robuust te maken, zodat ze elke toets kan doorstaan. Deze aangevulde versie zal één van de komende dagen ingediend worden. Om die reden werd op advies van de deskundigen de laatste versie van het project MER ingetrokken", luidt het nog.

'Stop met het geklungel'
N-VA-fractieleider in het Brussels Parlement Johan Van den Driessche roept in een reactie om te stoppen met het geklungel. "Het opnieuw indienen zorgt terug voor extra vertraging wat het tijdig klaar krijgen van het stadion voor het EK 2020 nog onrealistischer maakt", vindt hij.

Van den Driessche herhaalt zijn oproep om het Koning Boudewijnstadion te renoveren. "De financiële middelen voor het optrekken van het Eurostadion op Parking C van de Heizel moeten geheroriënteerd worden naar 'zaken die er echt toe doen voor de Brusselaar'. Als Brussels schepen Alain Courtois (MR) en Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD) echter met hun voet op de renovatierem blijven staan, dan zullen zij de oorzaak zijn dat Brussel en dit land straks niet alleen geen EK2020 heeft, maar ook geen Memorial Van Damme. Willen zij zo de politieke geschiedenis ingaan?", vraagt Van den Driessche zich af.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Winteropvang breidt capaciteit uit wegens vrieskou

samenleving 1518020455

Nieuws uit Brussel in je mailbox?