Gloednieuwe spoeddienst voor Kinderziekenhuis Koningin Fabiola

De patiëntjes mochten in het nieuwe gebouw spelen met superhelden en met figuren uit Star Wars.

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) heeft donderdag het Professor Vis-gebouw ingewijd. Met een gloednieuw operatiekwartier en spoeddienst, betekent de uitbreiding voor het UKZKF een opmerkelijke vooruitgang in de pediatrische geneeskunde.

Bij de opening waren de Brusselse burgemeester Philippe Close en OCMW-voorzitter Karine Lalieux aanwezig.

Het nieuwe gebouw Professor Henri Vis is 11.500 vierkante meter groot en breidt de oppervlakte van het UKZKF met een derde uit. Een state-of-the-art-operatiekwartier met zeven operatiezalen en een nieuwe spoeddienst zal de acute zorg van meer dan 50.000 kinderen per jaar garanderen. Het UKZKF is nu het enige ziekenhuis in België waar ze op de afdeling pediatrie een operatierobot ter beschikking hebben om met hoge precisie en met minder invasieve technieken kinderen te opereren.

Specialist

Een zestigtal patiëntjes mocht deze ochtend al spelend met Spiderman- of Star Wars-figuren de spoeddienst en zijn werking ontdekken. "De nieuwe vleugel zorgt ervoor dat we beter inspelen op de noden van zieke kinderen, want de aanwezigheid van ouders of familie is voor hen van groot belang in heel het behandelingsproces", zegt burgemeester Close.

De kantoren van de gemeenschappelijke directie van het UKZKF en het UVC Brugmann worden ook gehuisvest in de nieuwbouw en via een loopbrug is er een verbinding met de kraamafdeling van het naastliggende ziekenhuis UVC Brugmann. "Meer dan dertig jaar geleden werd onder impuls van het OCMW van de stad Brussel een gespecialiseerd kinderziekenhuis opgericht dat uniek was in België. Nu is het kinderziekenhuis een referentie geworden in de wereld", zegt OCMW-voorzitter Lalieux.

Philippe Close en Karin Lalieux openen spoedafdeling Fabiolaziekenhuis
© UKZKF
| Burgemeester Philippe Close en Karin Lalieux openden de nieuwe spoedafdeling in het Koningin Fabiolaziekenhuis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?