Goedkoop wonen in de Nieuwstraat

De Brusselse Nieuwstraat is in de eerste plaats een winkelstraat. Maar de stad Brussel wil dat er weer mensen boven de winkels gaan wonen. Nu zijn er nog maar een paar mensen die er een woning hebben. Schepen van Stedenbouw Henri Simons (Ecolo) heeft een sociaal project klaar om weer mensen naar de Nieuwstraat te lokken.

Elf nieuwe appartementen zijn al bijna klaar. De ruimte boven een kledingszaak in de Nieuwstraat stond al meer dan twintig jaar leeg en een grondige renovatie was dus nodig. Veel eigenaars aarzelen omdat de kosten van een dergelijke renovatie erg hoog kunnen oplopen.

Na een aantal maanden onderhandelen toonde de eigenaar interesse om de leegstaande verdiepingen te renoveren. Op aandringen van de stad Brussel en onder druk van de belasting op leegstand, sloot de eigenaar een samenwerking af met het sociale verhuurkantoor SVK Sint-Joost voor het inrichten van elf sociale appartementen.

Schepen Simons: "We willen sociale woningen, maar ook woningen boven de handelszaken. De mensen die hier komen wonen zullen een nieuwe leven in de buurt brengen." Volgens schepen Simons is de huurprijs van de appartementen zeer democratisch. Een appartement met vier kamers kost er 450 euro per maand.

Vanaf begin volgend jaar kunnen geïnteresseerden in de appartementen trekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?