Goldstein stopt als kabinetschef Vervoort

Midden oktober stapt Yves Goldstein op als kabinetschef van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). Hij wordt opgevolgd door Sylvie Lahy, die van 2004 tot 2008 kabinetschef was en momenteel ook op het kabinet-Vervoort werkt. Zo blijkt uit een mededeling van het kabinet-Vervoort.

Goldstein heeft naar eigen zeggen "mooie en sterke herinneringen" aan zijn tijd op het kabinet, "maar na 15 jaar is het tijd om een andere richting in te slaan". Lahy is vereerd met het vertrouwen dat haar gegeven wordt.

Volgens L'Echo is er wel wat meer aan de hand en heeft Goldstein het niet goed verteerd dat hij de PS-lijst in Schaarbeek niet zal trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Nog volgens L'Echo zou Goldstein aangeduid worden als directeur van het toekomstige museum in het Citroëngebouw, een dossier waarmee hij ook al in zijn functie als kabinetschef van Vervoort vertrouwd mee was. 

Zijn opvolgster Sylvie Lahy zal na het opstellen van de begroting 2017 de fakkel over nemen van Goldstein. Lahy was al actief op het kabinet van Vervoort, eerder werkte ze ook op het kabinet van Emir Kir (PS).

De huidige en toekomstige kabinetchef zullen samenwerken om de overgang in de beste omstandigheden te laten verlopen, laat minister Vervoort weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?