Gomb brengt 243 woningen op de markt

Laurent Vermeersch
© brusselnieuws.be
25/06/2012
De Gewestelijke Onwikkelingsmaatschappij Brussel (Gomb) commercialiseert dit jaar 243 nieuwe middenklassewoningen. Dat is minder dan in recordjaar 2011. Sinds 1988 ontwikkelde de Gomb al 3.400 woningen.

In 2011 zijn maar liefst 432 Gomb-woningen afgewerkt. Dat staat in het jaarrapport van de ontwikkelingsmaatschappij.

Dit jaar zijn er 243 commercialisaties voorzien. "2011 was een uitzonderlijk jaar door de voltooiing van enkele grote projecten zoals Bervoets in Vorst en Bara-De Lijn in Anderlecht", zegt Gomb-voorzitter Denis Grimberghs aan brusselnieuws.be. De twee genoemde projecten waren goed voor in totaal 386 woningen.

"Sinds we in 1988 de opdracht kregen om ook woningen te ontwikkelen hebben we er in totaal 3.400 gerealiseerd. De tendens blijft stijgend, ook al brengen we dit jaar wat minder woningen op de markt. Het is een cyclische beweging. Het grote project voor de komende jaren is de Tivoliwijk in Laken. Daarvoor hebben we vorig jaar de verkavelingsvergunning gekregen. Volgend jaar moeten de stedenbouwkundige vergunningen volgen."

De Gomb lanceerde pas de verkoop van de 20 laatste woningen van het project De Boeck in Koekelberg. Ook de verkoop van de projecten Materiaal in Anderlecht (119 woningen), Jette Village II (70 woningen) en Dewez in Jette (34 woningen) zijn al begonnen.

582 jobs
De Gomb zet ook nog altijd in op de economische ontwikkeling. "We willen vooral industriële bedrijven naar Brussel brengen, zodat de economie niet eenzijdig naar de dienstensector overhelt", aldus nog Grimberghs. In 2011 erkende de Gomb 20 nieuwe bedrijven, goed voor 582 nieuwe jobs. Zo was er bij voorbeeld de verhuis van Electrolux van Vlaanderen naar Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni