Gratis parkeren in Vijfhoek om shoppers te lokken

© Ivan Put

Parkeren op straat zal tijdens de eerste twee zaterdagen van de solden gratis zijn in het centrum van de Stad Brussel. Zo wil de Stad extra shoppers lokken. Daarnaast komt er ook een gratis shuttlebus tussen boven- en benedenstad.

Dat heeft de schepen van Economische Zaken, Marion Lemesre (MR), aangekondigd.

Het gratis parkeren zal op beide zaterdagen gelden in de hele Vijfhoek, de Kleine Ring inbegrepen. De maatregel kost de Stad zo’n 40.000 euro.  “Deze uitzonderlijke maatregel bevordert de toestroom van klanten die onafscheidelijk zijn van hun wagen, en geeft hen de mogelijkheid om zich naar de winkels van hun keuze te begeven zonder dat zij zich hoeven te bekommeren om hun voertuig of om tijdslimieten”, klinkt het in een mededeling.

Verder worden er tijdens de eerste twee soldenweekends drie pendelbussen voorzien tussen de boven- en de benedenstad. Die zullen het koopjesjagers makkelijker moeten maken om tussen de twee gebieden te pendelen. De bussen rijden tussen 11 en 18 uur tussen de Naamsestraat en het Koningsplein. Ze leggen het volgende traject af: Naamsestraat - Naamsepoort - Waterloolaan - Poelaertplein - Regentschapsstraat - Zavel - Lombardstraat - Sint-Goriksplein - Dansaert - Schilknaapsstraat - Coudenberg - Koningsplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?