Gratis wifi op Jourdanplein

Alle bezoekers van het Jourdanplein in Etterbeek kunnen vanaf dinsdag daar gratis op het internet surfen. De installatie van het draadloze wifi.brussels-netwerk op het Jourdanplein is de start van een uitbreidingsronde van het gratis netwerk, die zich met name richt op de gebieden buiten het stadscentrum. Dat maakt Brussels staatssecretaris voor Digitalisering Bianca Debaets (CD&V) bekend in een persbericht.

Het Jourdanplein ontvangt dagelijks vele bezoekers in zijn horecazaken en in het bekende frietkot Maison Antoine. Dit jaar wil het Brusselse gewest zo'n 20 populaire plaatsen buiten het stadscentrum uitrusten met het gratis wifi.brussels-netwerk. Het gaat onder meer om het Dumonplein in Sint-Pieters-Woluwe, het Lindeplein in Anderlecht, het Koningin Paolaplein in Ganshoren en het Bethlehemplein in Sint-Gillis.

"We willen niet alleen investeren in het stadscentrum, maar ook in de andere Brusselse gemeenten", legt Debaets uit. "Wifi.Brussels is er zowel voor de Brusselaars als voor de toeristen en andere bezoekers van de stad. Iedereen heeft recht op toegang tot het internet. Dat is digitale inclusie in de praktijk."

Naast de uitbreiding zullen ook verschillende bestaande sites opgewaardeerd worden, zodat meerdere gebruikers tegelijk online kunnen gaan. Het gaat bijvoorbeeld om het Simonisplein, het Beursplein of het Luxemburgplein. In 2018 zal het Brussels Gewest 800.000 euro investeren in wifi.brussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?