© Magasin.Gratuit | De Gratis Winkel in Anderlecht

Gratis winkel op zoek naar spullen: 'Denk aan ons bij de lenteschoonmaak!'

MDC
© BRUZZ
25/03/2022

De gratis winkel op de Bergensesteenweg 95 in Anderlecht is zo populair geworden dat er ondertussen dringend nood is aan nieuwe spullen. In deze winkel kan je spullen binnenbrengen die je niet meer nodig hebt, waarna ze gratis worden weggegeven.

“De lente is aangebroken en dat betekent in veel huishoudens: de lenteschoonmaak. Dus vragen wij om even aan ons te denken als je spullen gratis wil weggeven,” zegt Gerd De Wilde, coördinator van de organisatie Circularium. Een klein jaar geleden startte hij het project van ‘de gratis winkel’: mensen brengen spullen en in plaats van geld krijgen ze een bedankingskaartje van de nieuwe gebruiker.

Ondertussen krijgt de winkel dagelijks 100 à 200 mensen over de vloer en moet de stock dringend worden aangevuld. Met boeken en kleren kan je nooit iets verkeerd doen, maar zeker ook kleine huishoud- en keukentoestellen zijn welkom: denk aan potten en pannen, maar zeker ook elektronica.

“Met grotere meubels zijn we nog niet begonnen omdat de winkel slechts 90m² is. Hoewel een klein kastje altijd wel kan,” aldus Gerd.

Wie zelf spullen wil doneren, kan terecht in de Bergensesteenweg nummer 95.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie