Greenpeace rolt spandoek van 32 meter uit in de Wetstraat

Greenpeace voerde actie in de Wetstraat met een spandoek van 32 meter lang.

Met het spandoek wil Greenpeace hun eisen voor een groen en sociaal rechtvaardig herstel na de coronacrisis overbrengen in de Wetstraat. 45.000 Belgen tekenden de petitie gericht aan premier Wilmès.

“Net voor de belangrijke EU-raad over het herstel na de Covid-crisis, willen we premier Wilmès onze eisen meegeven voor een duurzame en rechtvaardige heropbouw," zegt Mathieu Soete van Greenpeace. “De oproep van de 45.000 Belgen die de petitie tekenden is duidelijk. We kunnen sterker uit deze gezondheidscrisis komen als we werk maken van meer gelijkheid in onze samenleving en de klimaat- en biodiversiteitscrisis aanpakken."

Zes eisen

Greenpeace formuleerde in de petitie zes duidelijke eisen. Ze eisen van de regeringen dat deze investeert in de planeet en in hernieuwbare energie, kiest voor mensen en niet multinationals, en gezond, lokaal en ecologisch voedsel betaalbaar maakt voor iedereen. Verder wil Greenpeace dat vervuilende industrieën enkel gesteund worden als ze zich voor het klimaat engageren en ten slotte eisen ze van Wilmès dat cruciale beroepen geherwaardeerd worden.

De actievoerders die de petitie via het spandoek in de Wetstraat kwamen afleveren werden inmiddels in het Kabinet uitgenodigd voor gesprekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?