Groen: ‘Stad zou straatreclame net moeten terugdringen’

© Clear Channel

Groen is niet te spreken over het nieuwe reuzenreclamebord dat op De Brouckère moet komen. 'De Stad heeft met Coca-Cola zelf voor een precedent gezorgd. Wat verhindert andere eigenaars nu om hetzelfde te doen?"

“Andere steden beslissen de plaats van de reclame in de openbare ruimte terug te dringen, de Stad Brussel zet weer stappen achteruit”, zegt parlementslid Bruno De Lille op Facebook.

“Het lijkt er meer en meer op dat de voetgangerszone niets met het maken van een aangename stad te maken heeft maar wel met de creatie van een gigantisch shoppingcentrum in het hart van Europa.”

Burgemeester Yvan Mayeur (PS) verwijst graag naar Times Square in New York, bekend om zijn huizenhoge reclame, als voorbeeld voor De Brouckère. De Lille merkt echter op dat het New Yorkse plein een spectaculaire, maar ook onleefbare plek is.

Zijn collega Arnaud Verstraete heeft het over een nieuw litteken in de stad. Hij vreest dat het hek nu van de dam is. "De Stad heeft zelf voor een precedent gezorgd door het oude reclamebord te laten vervangen door een nieuw LED-scherm. Wat verhindert andere privé-eigenaars nu om net hetzelfde te gaan doen op het plein?"

Verstraete wijst erop dat steden normaalgezien kiezen voor meer levenskwaliteit in de openbare ruimte. "De voetgangerszone is daar een voorbeeld van. Alleen kiest men met reclame net voor minder kwaliteit."

Verstraete wil minister-president Rudi Vervoort (PS) interpelleren in het parlement over de kwestie. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?