Groen: 'Tunnel onder Beursplein is idioot idee'

© tvbrussel
Bruno De Lille, staatssecretaris voor Mobiliteit en gemeenteraadslid in Brussel, kan geen begrip opbrengen voor het voorstel van Open VLD om het Beursplein autovrij te maken en er een tunnel onder te leggen. “Een compleet idioot idee”.

"Met een tunnel haal je geen auto weg uit het centrum. Integendeel, je trekt er nog meer aan", fulmineert De Lille. "Toen ik hoorde dat de VLD een autovrij Beursplein zag zitten, dacht ik dat ze op het vlak van mobiliteit eindelijk de 21ste eeuw wilde instappen. Maar met het tunnelidee komt de aap uit de mouw. Brussel raakt er alleen maar bovenop als je de levenskwaliteit in het stadscentrum verhoogt. En dus moet je iets doen aan al dat verkeer."

De Lille verwijt de liberalen ook populisme door de acties voor een verkeersvrij Beursplein te kapen. "Een verkeersvrij Beursplein is het symbool van een strijd voor een verkeersarm centrum", zegt De Lille. "Dat vergeet de Open VLD, Sterker nog: door een tunnel voor te stellen, gaat men meteen in tegen de vraag naar zo'n verkeersarm centrum."

"In veel landen rondom ons hebben de liberalen wel begrepen hebben dat enkel autoluwe stadscentra aantrekkelijk zijn voor de bewoners", besluit de staatssecretaris. "Jammer dat Alain Courtois (lijsttrekker voor MR, red.) en Els Ampe dit nog niet beseffen."

Ook SP.A reageerde al scherp op het Open VLD-voorstel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?