Groen voert actie tegen verbreding Brusselse Ring

© BRUZZ

Groen Jette, Groen Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Groen Vlaams-Brabant en Ecolo Jette starten samen een campagne tegen de verbreding van de Brusselse Ring. Voor hun eerste actie, deze ochtend, kwamen ze samen op de brug van de Panoramastraat in Wemmel boven de Brusselse Ring.

"We hebben de indruk dat veel mensen die in de rand rond Brussel wonen niet beseffen wat de regering van plan is. Daarom willen we duidelijk maken dat dit een slecht goed idee is", vertelt Bruno De Lille, Brussels Parlementslid voor Groen. Naast de sensibilisatiecampagne is Groen van plan om enkele formele bezwaarschriften in te dienen tegen het voorstel van de Vlaamse Regering.

Volgens Groen zal de verbreding van de Ring, waarvan de werken van 2019 tot 2029 lopen, alleen maar meer problemen veroorzaken. Het verkeer wordt opgetrokken, maar wanneer dat verkeer de Ring verlaat zorgt het daar voor meer opstoppingen. De wijken rond de ring en de op -en afritten worden namelijk niet aangepast aan de toename van het verkeer.

Het geld dat Vlaanderen investeert, kan nuttiger gebruikt kan worden, gelooft De Lille. "Plaats dynamische verkeersborden, haal de maximumsnelheid naar 90 km/u en leg een aantal alternatieven aan. Er is bijvoorbeeld het Brabantnet, de sneltramlijnen naar Brussel, maar dat project staat alweer in de wachtkamer. Terwijl een tram aanleggen wel snel gaat en meteen een alternatief is voor een aantal duizenden mensen."

Recent maakte Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) bekend dat de Vlaamse regering de komende jaren twee miljard investeert in de mobiliteitsinfrastructuur rond Brussel, onder andere de verbreding van de ring. Weyts lanceerde daarrond een informatiecampagne via sociale media en de website www.werkenaandering.be. Met de actiecampagne gaat Groen daar tegenin.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?