Joris De Voogt

Grondlegger FM Brussel Joris De Voogt overleden

KH
© BRUZZ
31/12/2018

Joris De Voogt (64) is zaterdagnacht overleden in Oostende. De Voogt was zakelijk leider bij de start van FM Brussel, de voorloper van BRUZZ radio. Hij was ook een tijd opleidingshoofd radio aan het RITCS.

De Voogt overleed zaterdagnacht aan een hartaanval in Oostende, waar hij woonde en sinds 2010 de wijnbar Zio Gio uitbaatte.

De man was een tijdlang hoofd van de radioafdeling aan het RITCS in Brussel, die hij mee hielp oprichten. In die hoedanigheid was hij ook betrokken bij de studentenradio FM BSSL, de voorloper van FM Brussel, dat op zijn beurt BRUZZ radio werd.

Toen FM BSSL in 2004 met steun van de Vlaamse overheid vervelde tot het professionnele FM Brussel, werd De Voogt zakelijk leider van de zender. Hij bleef dat tot 2006.

'Joris was een vaderfiguur voor de jonge ploeg van FM Brussel'

Jeroen Roppe

“Ik herinner me De Voogt vooral als een erg gedreven man, die erin slaagde om van een stelletje studenten gebeten radiomakers te maken”, zegt BRUZZ-redacteur en coördinator muziek Sasha Van Der Speeten, die De Voogt al kent sinds hij zelf student was aan het RITCS. “Hij was het type warme docent die na de lessen nog pinten pakte met de studenten en ze met de radiomicrobe besmette. Een erg aangename man.”

Jeroen Roppe, die in 2004 programmadirecteur werd bij FM Brussel, koestert vooral herinneringen aan "een minzaam en integer man, die een vaderfiguur was voor de jonge ploeg."

Voogt was de voorbije jaren ook reisjournalist voor Grande en Grande Italië. Voor zijn tijd in Brussel was hij ook actief in zijn geboortestad Brugge, waar hij diensthoofd Cultuur was bij de Stad en directeur van de stadsschouwburg. Later richtte hij er ook De Republiek op, een knooppunt voor innovatieve stadscultuur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Joris De Voogt, FM Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie